6th Sem Computer Application Objectives

6th Sem computer Application

Objectives Mcq Pdf File

Also available another subjects pdf files.

 So visit www.jkstudyhub.com  

 Keep sharing  

 Thank you


6th Sem computer Application  Objectives Mcq Pdf File,kashmir university study materials, kashmir university results,
Kashmir university update



Students are Advised to check syllabus first and then check is this pdf is according to syllabus or not. If it is according to syllabus then download.

Multiple Choice Questions of Computer Networking

1-1 Computer Network is

A. Collection of hardware components and computers

B. Interconnected by communication channels

C. Sharing of resources and information

D. All of the Above

1-2 What is a Firewall in Computer Network?

A. The physical boundary of Network

B. An operating System of Computer Network 

C. A system designed to prevent unauthorized access

D. A web browsing Software

1-3 How many layers does OSI Reference Model has?

A. 4

B. 5

C. 6

D. 7

1-4 DHCP is the abbreviation of

A. Dynamic Host Control Protocol

B. Dynamic Host Configuration Protocol

C. Dynamic Hyper Control Protocol

D. Dynamic Hyper Configuration Protocol

1-5 IPV4 Address is

A. 8 bit

B. 16 bit

C. 32 bit

D. 64 bit

1-6 DNS is the abbreviation of

A. Dynamic Name System

B. Dynamic Network System

C. Domain Name System

D. Domain Network Service

1-7 What is the meaning of Bandwidth in Network?

A. Transmission capacity of a communication channels

B. Connected Computers in the Network

C. Class of IP used in Network

D. None of Above

1-8 ADSL is the abbreviation of

A. Asymmetric Dual Subscriber Line

B. Asymmetric Digital System Line

C. Asymmetric Dual System Line

D. Asymmetric Digital Subscriber Line

1-9 What is the use of Bridge in Network?

A. to connect LANs

B. to separate LANs

C. to control Network Speed

D. All of the above

1-10 Router operates in which layer of OSI Reference Model?

A. Layer 1 (Physical Layer)

B. Layer 3 (Network Layer)

C. Layer 4 (Transport Layer)

D. Layer 7 (Application Layer)

Answers

1 – D / 2 – C / 3 – D / 4 – B / 5 – C / 6 – C / 7 – A / 8 – D / 9 – A / 10 – B

Join Now

Download full pdf file ⬇️⬇️⬇️

Type 1


Click here: Download   


Type 2


Click here: Download


Rate this post

1 thought on “6th Sem Computer Application Objectives”

Leave a Comment

Home
JOB UPDATES
KU UPDATES
Search
error: Content is protected by Kaisar !!